Menu

Rakousko je snová dovolená

27.4.2023 - Cestování

Velice zajímavou destinací je například Rakousko.  Je to země, která jez většiny míst České republiky velice dobře dostupná autem. Jízdu autem nemá každý rád a mnoho jiných lidí na ní nedá dopustit.  Čtyř či pětihodinovou jízdu v autě vydrží i malé děti. 

S jednou či více přestávkami může být taková jízda dokonce zábavou. Na mnoha benzínových pumpách jsou dětská hřiště a tak mezitím co vy si dáváte kafíčko, děti vybijí svou energii na prolézačkách. V autě pak mnohdy i usnou. Cesta vám uteče jako nic a vy se za pár hodin pohodlné jízdy ocitnete v nádherných rakouských horách, kde si můžete užívat nádherné dovolenkové dny.

Rakušané bývají velice pohostinní a vstřícní. Často navíc nemluví jen německy, ale též i anglicky, takže domluva nebývá problém.

Hory nejsou jen pro horaly

Říkáte si, že chození po horách není nic pro vás a že raději lenošíte u vody? Rakouské Alpy vám nabízejí i vodí radovánky. Vodních ploch je v rakouských Alpách dostatek a vždy se myslí i na rodiny s dětmi- dětské atrakce, půjčování lodiček atd. samozřejmě, že některá jezera jsou velice studená, ale stačí se jen přeptat v hotelu či na informačním centru a oni už nám poradí to správné místo na lenošení. Krásné odpočívání na lehátku, plavání ve vždy čisté vodě a při tom všem ještě úchvatné pohledy na horské masivy, to je skutečný sen.

Ráj pro pěší turisty

Pokud máte rádi pěší turistiku, v této zemi si přijdete rozhodně na své. Nezáleží přitom na tom, jaká je vaše fyzická kondice. V Alpách je dostatek značených turistických tras i pro rodiny s malými dětmi, kteří s sebou vozí i kočárek. Jsou tu cesty vhodné dokonce i pro vozíčkáře nebo pro staré lidi, kterým už dělá chůze problém kvůli jejich věku- složitý terén by nezvládli.

Na své si přijdou i mladí lidé, kteří chtějí zažít dobrodružství a nestačí jim procházka po zpevněné cestě. Je tu tolik různých tras, při kterých je potřeba větší fyzická kondice. Na své si přijdou amatérští horolezci, kteří hledají ferraty, ale i profesionální horolezci, pro něž je zde mnoho zajištěných výstupů.